Les mer på bloggen Bygge Mennesker

Les mer på bloggen Bygge Mennesker

torsdag 16. september 2010

Hvem eier hvem i Pinsebevegelsen?

Flere nettaviser skrev i går at det norske selskapet Mentor Medier kjøper opp blant annet den svenske kristne avisen Dagen. Fra før av har Mentor kjøpt 20 % av avisen KS som er Pinsebevegelsens avis. Mentor eier også Dagsavisen, Vårt Land og mange andre selskaper.



Grafikken viser at stadig flere selskaper fra Pinsebevegelsen i Norge og Sverige havner i Mentor Medier.

Aksjeselskaper er ikke det samme som menigheter, man har ulike idealer man styrer etter. Dessverre er mange menigheter smittet av foretaksprinsippene. 

Mer info om Mentor Medier finner du her, her og her.
Mer info om Filadelfiaforlaget finner du her og her.  

1 kommentar:

  1. Det er en interessant maktkonsentrasjon på Mentor Mediers hånd. Mediemakt. Og med den eiersammensetningen som foreligger innbiller jeg meg at styret/daglig ledelse har rimelig frie tøyler til å følge sine egne ambisjoner.

    Slik jeg ser det har vi to store maktkonstellasjoner innen kristen media i Norge: Mentor Medier (dvs. Vårt Land) og TV Visjon Norge, hvorav Visjon Norge tar hånd om de lavkirkelig kristenkonservative, som er den mest "lukrative" gruppen. Vårt Land på sin side er det "seriøse" alternativet for etablissementet, og fortsatt helt avhengig av statens gavmilde subsidier for å holde hodet over vannet, alternativt opprettholde sin publisistiske standard.
    Men det mest spennende som skjer innen kristne media er undergrunnspubliseringen på nettet.

    SvarSlett